ms-avontuur.reismee.nl van Tineke en Ad.

Voorlopige opening vaarseizoen 2016

Zoals gewoonlijk hebben we weer van alles ondernomen, wat tijdens onze omzwervingen lastig te doen is: bezoek aan en van kinderen, kleinkinderen en vrienden. Wat cultuur, wat vrijwilligerswerk, wat klusjes en dan is zomaar de winter voorbij.

Eerst 2 heerlijke maanden in Utrecht verbleven, vlakbij het centrum, waar we genoten hebben van het stadse leven, en zeker van het knooppunt van OV. Daarna, rond Kerstmis, zijn we naar de Braassemermeer gevaren.  Een, voor ons bekende omgeving, waar we, nog als landrotten, jarenlang hebben gewoond. Sociale leven weer opgepakt, w.o. de spelletjesavonden, een goede sportschool gevonden, supermarkt om de hoek. Een zeer goed geoutilleerde jachthaven met vriendelijke havenmeesters. Dat alles maakte onze winter zeer aangenaam. Het was een goede ligplaats, hoewel de plek aan de buitenkant, i.c.m. de vele Oostenwinden, ons zeker parten heeft gespeeld. Maar als dan de temperatuur gaat stijgen en de zon steeds warmer schijnt, dan willen we wel weer op Avontuur. Eerst nog even een proefrondje: Nagezwaaid door de havenmeesters varen we de Oude Wetering in en meren na 500 m weer af. Een mooie plek, voor de deur van een vriend, om de laatste boodschappen nog het schip in te sjouwen en de auto achter te laten, zij het voor korte tijd.

21 april. Trossen (echt) los!! Onder het geluid van een klikkende camera (telefoon), verlaten we de ligplaats aan de kade van Oude Wetering en varen stuurboord uit de Ringvaart op, waarbij we weer onze bouwplaats in Weteringbrug passeren. Alles verloopt vlekkeloos, om 12.15 uur hebben we de Nieuwe Meersluis en varen dan Amsterdam binnen. Altijd weer een gezellige ervaring en een heel prettig team van brugwachters. Om 13.35 uur opent de laatste brug en varen we bakboord uit het Noordzeekanaal op. Richting Zaandam voor een noodzakelijk bezoek aan de bunkerboot. Om 14.35 uur varen we, voorzien van de nodige brandstof via het Binnen IJ richting Oranje sluizen. Er staat een Noord Oostenwind kracht 4, nèt niet teveel om onder Pampus langs het Markermeer te overbruggen richting Gooimeer. Inmiddels hebben we besloten, door te stomen naar ons doel, de bekende ligplaats aan de Eemmonding, waar we voorlopig een groot feest afwachten: de geboorte van onze 8e kleindochter. Haar toekomstige woonplaats is hier niet ver vandaan en als we dan de auto erbij halen, dan is bereikbaarheid geregeld. We arriveren om 19.30 uur en dat is tevens de afsluiting van de eerste en voorlopig enige vaardag. Hier, midden in de natuur kunnen we heerlijk wandelen en fietsen (en klussen). Het vervolg hangt nu even af van een heel klein nieuw wereldburgertje, en daar wachten we graag op. Dat het inmiddels kouder is dan tijdens de Kerstdagen, deert ons niet. Bezigheden genoeg en binnen , aan boord van de Avontuur is het lekker warm en behaaglijk !!

Tot de volgende keer….. Groetjes van Ad en Tineke

Reacties

Reacties

Manon

Ahhhh hebben jullie zolang zoooo dichtbij gelegen en we hebben elkaar gewoon niet gezien! Veel plezier en veel Avontuur????

Manon

de smiley wordt een vraagteken... Xx manon

Ton en Wil de Vaal

Behouden vaart

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!